De gemakkelijkste online betaalrekening vergelijking site!

Advies of hulp nodig?
050 - 737 02 13

Ik ben op zoek naar:

Aantal betaalrekeningen die we voor u vergelijken

Aantal aanbieders na uw selectie

De meest gekozen betaalrekeningDe goedkoopste betaalrekeningDe best beoordeelde betaalrekeningDe goedkoopste betaalrekening

Geen resultaten

Helaas zijn er geen aanbieders die aan je selectie voldoen.

Start opnieuw

Of pas je zoekcriteria aan

 • Kosten per maand
  Transactiekosten
  Spoedbetaling
  Spoedbetaling kosten
  Actie
 • € 6,58
  € 0,05
  € 4,50
  Nieuwe betaal- en spaarrekening kunnen tegelijk worden aangevraagd
 • € 3,50
  € 0,07
  € 4,40
  € 1.250 extra startersvoordeel
 • € 8,75
  € 0,07
  € 4,00
 • € 10,68
  € 0,07
  € 4,50
  Als starter betaalt u het eerste jaar €1,95 per maand. In het tweede jaar betaalt u €2,95 per maand. Hierna wordt het starterspakket omgezet in een MKB pakket
 • € 6,00
  € 0,07
  € 5,00
 • € 6,67
  € 0,30
  € 5,60
laatste update:  07 maart 2013
1 2

Een onderneming gestart? Van harte gefeliciteerd! Bij het starten van een onderneming komt veel kijken. Welke bedrijfsvorm kies ik? Wat wordt de naam? En waar open ik mijn zakelijke rekening? De verschillen zijn namelijk groot.

Om u inzicht te geven in de onderlinge verschillen tussen betaalrekeningen, vergelijken wij voor u een groot aantal op de belangrijkste punten.

Verschillen betaalrekeningen
Betaalrekeningen verschillen onderling van elkaar wat betreft kosten op een aantal punten:

 • De hoogte van de periodieke kosten
 • Wel of geen eenmalige afsluitkosten
 • Negatieve rente bij in het rood staan
 • Kosten per transactie bij betalingsverkeer op uw rekening (verschil tussen verzekeraars is klein)
 • Kosten per transactie bij geldtransacties buiten Europa
 • In het bezit zijn van een bijbehorende creditcard

Kosten betaalrekening
Gemiddeld betaalt u enkele euro’s per kwartaal (per 3 maanden). Dit varieert tussen de €3 en €10. De kosten voor geldtransacties (buiten Europa), in het rood staan (negatief saldo op uw betaalrekening), eventuele afsluitkosten en kosten in het geval van een creditcard komen er logischerwijs bovenop. Het openen van, aan de rekening gekoppelde, spaarrekeningen is meestal gratis.

Wij vertrouwen erop u voorzien te hebben van alle informatie naar wens. Mocht u verduidelijking willen van de aangeboden informatie, neem dan contact met ons op. Graag staan wij u te woord.

 • Voorkom rood staan. U betaalt veel rente over het bedrag dat u in het rood staat.
 • Controleer regelmatig uw inkomsten en uitgaven. Wanneer u maandelijks geld overhoudt kunt u dat wegstorten naar een spaarrekening en profiteren van rente.
 • Pleeg zoveel mogelijk elektronische transacties. De kosten voor handmatige transacties liggen aanzienlijk hoger.
 • Welke betaalrekening het best bij u past is afhankelijk van uw betalingsgedrag en hoeveel bankpassen u wilt hebben. Bedenk dus goed wat voor u belangrijk is en vergelijk vervolgens de verschillende aanbieders.

Wat is een zakelijke betaalrekening?

Een zakelijke betaalrekening is een financiële dienst die een bank levert, waarbij ondernemingen giraal betalingsverkeer laten plaatsvinden.

Wat is het verschil tussen een betaalrekening en een bankrekening?

Een betaalrekening is een bankrekening, het is immers een rekening die u hebt bij de bank. Maar ook een spaarrekening is een bankrekening. Ook die loopt bij de bank. Alle betaalrekeningen zijn dus bankrekeningen, maar niet alle bankrekeningen zijn betaalrekeningen.

Wat kost een zakelijke betaalrekening?

Voor een zakelijke betaalrekening betaalt u een klein bedrag per maand. Bij de meeste banken betaalt u per kwartaal. Daarbovenop komen kosten die afhankelijk zijn van uw betalingsgedrag.

Is een zakelijke betaalrekening verplicht?

Een zakelijke betaalrekening is niet verplicht. U heeft het echter wel nodig om uw zakelijke betalingen mee te verrichten. Zo houdt u werk- en privé betalingen gescheiden.

Hoe open ik een zakelijke betaalrekening?

Als u klikt op ‘bereken premie’ komt u terecht op de pagina van de bank waar de kwartaalkosten premie berekend wordt naar aanleiding van de door u ingevulde gegevens. Via de website van de verzekeraar sluit u vervolgens de zakelijke betaalrekening af.

Hoe stap ik over naar een andere bank?

Dit kan bijvoorbeeld door gebruik te maken van de Overstapservice. Dit is een initiatief van gezamenlijke banken in Nederland om het veranderen van een betaalrekening naar een andere bank te vergemakkelijken.

Hoe geef ik een adreswijziging door?

Een adreswijziging kunt u telefonisch, schriftelijk of online doorgeven via een invulformulier.

Voor welk bedrag staat de De Nederlandsche Bank garant?

De Nederlandsche Bank (DNB) garandeert een bedrag per rekeninghouder van maximaal €100.000 als de bank met een vergunning bij DNB failliet gaat. Deze regeling valt onder het depositogarantiestelsel.

Wat is een IBAN/BIC code?

IBAN en BIC codes zijn nodig voor betalingen vanuit het buitenland naar uw zakelijke betaalrekening en andersom, van uw zakelijke betaalrekening naar het buitenland. Op de website van uw bank kunt u de IBAN en BIC code van uw zakelijke betaalrekening vinden. Ook zijn er tal van andere websites die simpel voor u de codes kunnen verzorgen.IBAN staat voor International Bank Account Number. De code bestaat uit maximaal 34 tekens, een landcode, een controlegetal en een nationaal rekeningnummer. Hiermee verloopt de betaling sneller.

BIC staat voor Bank Identifier Code. De code bestaat uit 8 of 11 alfanummerieke tekens. Met de code kan bij betalingen de bank geïdentificeerd worden.

Hoeveel mag ik in het rood staan?

Hoeveel u in het rood mag staan op uw zakelijke betaalrekening is afhankelijk van uw inkomsten. Hoe hoger uw inkomsten, des te meer u in het rood mag staan. Er geldt echter wel een limiet.

Kan ik ook een spaarrekening erbij openen?

Ja, het openen van een of meerdere spaarrekening(en) die gekoppeld is/zijn aan uw betaalrekening is in de meeste gevallen gratis

Wat moet ik doen als ik mijn zakelijke bankpas kwijt raak?

Meld het verlies zo spoedig mogelijk bij uw bank. Binnen 24 uur loopt u weinig risico en kan uw bank voor een blokkade zorgen. U kunt een schadeclaim indienen bij uw bank wanneer er met een gestolen of geskimde pinpas toch geld van uw rekening is gehaald.

Warning: preg_match(): Unknown modifier '4' in /var/www/nlneto-almanzora/wordpress/current/wp-content/plugins/conversie/conv_functions.php on line 450

Warning: preg_match(): Unknown modifier 'c' in /var/www/nlneto-almanzora/wordpress/current/wp-content/plugins/conversie/conv_functions.php on line 450