De gemakkelijkste online betaalrekening vergelijking site!

Advies of hulp nodig?
050 - 737 02 13

Ik ben op zoek naar:

Aantal betaalrekeningen die we voor u vergelijken

Aantal aanbieders na uw selectie

Vragen Betaalrekeningen

Wat is een betaalrekening?

Een betaalrekening is een financiële dienst die een bank levert, waarbij particulieren of bedrijven giraal betalingsverkeer laten plaatsvinden. Uw inkomsten worden overgemaakt naar uw betaalrekening. En met een betaalrekening betaalt u bijvoorbeeld uw boodschappen, uw huur of hypotheek, enzovoort.

Wat voor soorten betaalrekeningen zijn er?

Er zijn betaalrekeningen voor verschillende leeftijden en doeleinden:

  • Een kinderrekening
  • Een jongerenrekening
  • Een studentenrekening
  • Een zakelijke rekening
  • Een particuliere rekening

Wat kost een betaalrekening?

Gemiddeld kost een betaalrekening enkele euro’s per kwartaal (per 3 maanden). Dit varieert tussen de €3 en €10.

Is een betaalrekening verplicht?

Een betaalrekening is niet verplicht. U heeft het echter wel nodig om uw uitkering of salaris op te laten storten. Sommige banken verplichten het afschrijven van de hypotheekkosten op een rekening bij hun bank.

Hoe open ik een (online)betaalrekening?

Als u klikt op ‘bereken premie’ komt u terecht op de pagina van de bank waar de kwartaalkosten premie berekend wordt naar aanleiding van de door u ingevulde gegevens. Via de website van de verzekeraar sluit u vervolgens de betaalrekening af.

Hoe stap ik over naar een andere bank?

Dit kan bijvoorbeeld door gebruik te maken van de Overstapservice. Dit is een initiatief van gezamenlijke banken in Nederland om het veranderen van een betaalrekening naar een andere bank te vergemakkelijken.

Hoe geef ik een adreswijziging door?

Een adreswijziging kunt u telefonisch, schriftelijk of online doorgeven via een invulformulier.

Voor welk bedrag staat de De Nederlandsche Bank garant?

De Nederlandsche Bank (DNB) garandeert een bedrag per rekeninghouder van maximaal €100.000 als de bank met een vergunning bij DNB failliet gaat. Deze regeling valt onder het depositogarantiestelsel.

Wat is een IBAN/BIC code?

IBAN en BIC codes zijn nodig voor betalingen vanuit het buitenland naar uw betaalrekening en andersom, van uw betaalrekening naar het buitenland. Op de website van uw bank kunt u de IBAN en BIC code van uw betaalrekening vinden. Ook zijn er tal van andere websites die simpel voor u de codes kunnen verzorgen. IBAN staat voor International Bank Account Number. De code bestaat uit maximaal 34 tekens, een landcode, een controlegetal en een nationaal rekeningnummer. Hiermee verloopt de betaling sneller. BIC staat voor Bank Identifier Code. De code bestaat uit 8 of 11 alfanummerieke tekens. Met de code kan bij betalingen de bank geïdentificeerd worden.

Hoeveel mag ik in het rood staan?

Of en hoeveel u maximaal in het rood mag staan is afhankelijk van een aantal factoren. De voorwaarden verschillen per bank. Over het algemeen gelden de volgende voorwaarden:

  • U bent minimaal 18 jaar oud.
  • U heeft een beperkte hoeveelheid aan schulden.
  • U heeft een vast inkomen.

De hoogte van de bestedingslimiet is afhankelijk van de hoogte van uw inkomen.

Kan ik ook een spaarrekening erbij openen?

Ja, dat kan. Het is bijna altijd gratis.

Vanaf welke leeftijd mag ik een eigen betaalrekening openen?

Vanaf 18 jaar of ouder mag u een eigen betaalrekening openen. Wanneer u jonger dan 18 jaar bent, kunt u samen met uw ouders een betaalrekening openen. Een vaste woon- of verblijfplaats in Nederland of een postadres bij een erkende hulpverleningsorganisatie of overheidsinstantie is samen met een geldig identiteitsbewijs een vereiste.

Wat moet ik doen als ik mijn bankpas kwijt raak?

Meld dit zo spoedig mogelijk bij uw bank. Binnen 24 uur loopt u weinig risico en kan uw bank voor een blokkade zorgen. U kunt een schadeclaim indienen bij uw bank wanneer er met een gestolen of geskimde pinpas toch geld van uw rekening is gehaald.

Warning: preg_match(): Unknown modifier '4' in /var/www/nlneto-almanzora/wordpress/current/wp-content/plugins/conversie/conv_functions.php on line 450

Warning: preg_match(): Unknown modifier 'c' in /var/www/nlneto-almanzora/wordpress/current/wp-content/plugins/conversie/conv_functions.php on line 450