De gemakkelijkste online betaalrekening vergelijking site!

Advies of hulp nodig?
050 - 737 02 13

Ik ben op zoek naar:

Aantal betaalrekeningen die we voor u vergelijken

Aantal aanbieders na uw selectie

Vragen Zakelijke betaalrekeningen

Wat is een zakelijke betaalrekening?

Een zakelijke betaalrekening is een financiële dienst die een bank levert, waarbij ondernemingen giraal betalingsverkeer laten plaatsvinden.

Wat is het verschil tussen een betaalrekening en een bankrekening?

Een betaalrekening is een bankrekening, het is immers een rekening die u hebt bij de bank. Maar ook een spaarrekening is een bankrekening. Ook die loopt bij de bank. Alle betaalrekeningen zijn dus bankrekeningen, maar niet alle bankrekeningen zijn betaalrekeningen.

Wat kost een zakelijke betaalrekening?

Voor een zakelijke betaalrekening betaalt u een klein bedrag per maand. Bij de meeste banken betaalt u per kwartaal. Daarbovenop komen kosten die afhankelijk zijn van uw betalingsgedrag.

Is een zakelijke betaalrekening verplicht?

Een zakelijke betaalrekening is niet verplicht. U heeft het echter wel nodig om uw zakelijke betalingen mee te verrichten. Zo houdt u werk- en privé betalingen gescheiden.

Hoe open ik een zakelijke betaalrekening?

Als u klikt op ‘bereken premie’ komt u terecht op de pagina van de bank waar de kwartaalkosten premie berekend wordt naar aanleiding van de door u ingevulde gegevens. Via de website van de verzekeraar sluit u vervolgens de zakelijke betaalrekening af.

Hoe stap ik over naar een andere bank?

Dit kan bijvoorbeeld door gebruik te maken van de Overstapservice. Dit is een initiatief van gezamenlijke banken in Nederland om het veranderen van een betaalrekening naar een andere bank te vergemakkelijken.

Hoe geef ik een adreswijziging door?

Een adreswijziging kunt u telefonisch, schriftelijk of online doorgeven via een invulformulier.

Voor welk bedrag staat de De Nederlandsche Bank garant?

De Nederlandsche Bank (DNB) garandeert een bedrag per rekeninghouder van maximaal €100.000 als de bank met een vergunning bij DNB failliet gaat. Deze regeling valt onder het depositogarantiestelsel.

Wat is een IBAN/BIC code?

IBAN en BIC codes zijn nodig voor betalingen vanuit het buitenland naar uw zakelijke betaalrekening en andersom, van uw zakelijke betaalrekening naar het buitenland. Op de website van uw bank kunt u de IBAN en BIC code van uw zakelijke betaalrekening vinden. Ook zijn er tal van andere websites die simpel voor u de codes kunnen verzorgen.IBAN staat voor International Bank Account Number. De code bestaat uit maximaal 34 tekens, een landcode, een controlegetal en een nationaal rekeningnummer. Hiermee verloopt de betaling sneller.

BIC staat voor Bank Identifier Code. De code bestaat uit 8 of 11 alfanummerieke tekens. Met de code kan bij betalingen de bank geïdentificeerd worden.

Hoeveel mag ik in het rood staan?

Hoeveel u in het rood mag staan op uw zakelijke betaalrekening is afhankelijk van uw inkomsten. Hoe hoger uw inkomsten, des te meer u in het rood mag staan. Er geldt echter wel een limiet.

Kan ik ook een spaarrekening erbij openen?

Ja, het openen van een of meerdere spaarrekening(en) die gekoppeld is/zijn aan uw betaalrekening is in de meeste gevallen gratis

Wat moet ik doen als ik mijn zakelijke bankpas kwijt raak?

Meld het verlies zo spoedig mogelijk bij uw bank. Binnen 24 uur loopt u weinig risico en kan uw bank voor een blokkade zorgen. U kunt een schadeclaim indienen bij uw bank wanneer er met een gestolen of geskimde pinpas toch geld van uw rekening is gehaald.

Warning: preg_match(): Unknown modifier '4' in /var/www/nlneto-almanzora/wordpress/current/wp-content/plugins/conversie/conv_functions.php on line 450

Warning: preg_match(): Unknown modifier 'c' in /var/www/nlneto-almanzora/wordpress/current/wp-content/plugins/conversie/conv_functions.php on line 450